22–23 September

Τα ερευνητικά εργαστήρια Σημειωτικής, Γλώσσας, Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΕΣΟΕ (svclab.com), ΕΕΓΓΕ (lgcrl.com) και η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ) (cagdi.org.cy), συνδιοργανώνουν φέτος το “Typographic Days 2018”, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελείται από διαλέξεις και εργαστήρια με θέμα τον τυπογραφικό και το γραφιστικό σχεδιασμό.

+ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η συνδιοργάνωση του Typographic Days 2018 σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς, αποτελεί το δεύτερο εκ των τριών θεματικών διήμερων που προτείνει η ΕΓΕΚ για το 2018, και αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην εξοικείωση επαγγελματιών του χώρου σε θεωρητικά και τεχνικά θέματα Γραφιστικής και Εικονογράφησης. Κυρίαρχοι στόχοι όλων των εκδηλώσεων της ΕΓΕΚ, είναι να δημιουργηθεί ένα ενεργό δίκτυο από επαγγελματίες με εις βάθος γνώσεις σε θέματα του κλάδου καθώς και οι κατάλληλες συνθήκες για συνεργασίες μεταξύ των μελών της.

Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν τέσσερις παρουσιάσεις, ενώ την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, δύο εργαστήρια -το πρώτο διοργάνωση του ΤΕΠΑΚ και το δεύτερο διοργάνωση της ΕΓΕΚ. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων θα δούμε πώς η τυπογραφία, η καλλιγραφία και η γραφιστική μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ, μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες καταξιωμένων δημιουργών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία συνεύρεσης της τοπικής κοινότητας γραφιστών και εικονογράφων, όχι μόνο για εμπλουτισμό γνώσεων, αλλά και για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.

Όλες οι δραστηριότητες του Typographic Days 2018 θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΠΑΚ.

———————————–

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

———————————-

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
-
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρoυ, Λεμεσός
(Αμφιθέατρο 2, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία)
-
17:00 – 17:30
Εγγραφές & καφές
-
17:40 – 18:10
Οded Ezer (il)
The Typographer’s Guide to the Galaxy
(Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στα αγγλικά)
-
18:10 – 18:50
Θησέας Μουζουρόπουλος (cy)
Σχεδιασμός Σήμανσης & Γραφικών Χώρου
-
18:50 – 19:30
Βασίλης Γεωργίου (gr)
Αυτό δεν είναι τυπογραφία
-
19:30 – 20:10
Χριστίνα Πάντζιαρου (cy)
OPEN AIR… relationship – A 7-year Design Affair

———————————-

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
-
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (Παράλληλα)
Για εγγραφή στα εργαστήρια επικοινωνήστε με το 99409982 ή στο mail@cagdi.org.cy
-
10:00 – 14:00
Instructor: Oded Ezer (il)
Location: Εργαστήριο τέχνης και σχεδιασμού (ΕΤΣ) (Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός)
Θέμα: How to Create Cutting-Edge Typographic Concepts
Περιγραφή: Ένα σύντομο μάθημα από τον “Super Typographer and design fiction hero” οπως τον αποκάλεσε η Paola Antonelli από το MoMA, για τους τρόπους δημιουργίας και ανάπτυξης πειραματικών έργων με την χρήση της τυπογραφίας, προκειμένου να επεκταθούν τα όρια του επαγγέλματος τους σχεδιαστή. Τι μπορει να θεωρηθεί ιδέα αιχμής στην τυπογραφία; Ποιές μεθόδους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αντλήσουμε μια νέα ιδέα; Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ιδέα ως έναυσμα για μια ιστορία; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποιο να εξελιχθεί η ιδέα μας; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα συζητηθούν απο τον Oded Ezer με τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου του.
-
Άτομα: 20 (απαραίτητη η προκράτηση θέσης)
Εγγραφή: Δωρεάν
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
-
10:00 – 16:00
Instructor: Βασίλης Γεωργίου (gr)
Location: Εργαστήριο Γραφιστικής (ΕΓΡΑ) (Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός)
Θέμα: Εργαστήριο Lettering: Hello, I am _________
Περιγραφή: Παίρνοντας έμπνευση από υπάρχοντα μοντέλα ελληνικών χειροποίητων γραμμάτων (επιγραφές, εξώφυλλα, διαφημίσεις κ.λπ.) Οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν το όνομά τους, ξεκινώντας από το προσχέδιο στο χέρι και καταλήγοντας στο τελικό σχέδιο με την χρήση του υπολογιστή. Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν την διαδικασία σχεδιασμού και την τελική αποτύπωση με την σωστή χρήση διανυσμάτων (vectors) στο Adobe Illustrator.
-
Άτομα: 15 (απαραίτητη η προκράτηση θέσης)
Εγγραφή: 20 ευρώ (προτεραιότητα στα μέλη της ΕΓΕΚ)
-

Για εγγραφή στα εργαστήρια επικοινωνήστε με το mail@cagdi.org.cy ή στο 99409982.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2nd International Conference & Exhibition on Semioticsand Visual Communication 2-4
October 2015, Cyprus University of Technology

Summer School-ERASMUS Intensive Program

Semiotic Theoriesand Advertising Practices (STAP) June 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ_ΤΕΠΑΚ-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
Αίθουσα Πάφος, 15-17+00
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου 

 

 

 

SEMIOTIC WORKSHOP AND LECTURE oct 2012

Semiotic Lectures September 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25–27 November 2011 > First International Conference on Semioticsand Visual Communication

——————————–

EXHIBITIONS

01–17 July 2011 > The fifth United Designs International Biennial


 

1–4 November (Lefkosia)and 26–30 November (Lemesos) 2010 > National Poster Exhibition Combating povertyand social exclusion

——————————–

PAST INVITED TALKS, SEMINARS, WORKSHOPS

28 April 2012 > The Best of European Designand Advertising Awards 2011, Cyprus University of Technology. Showcase, Cyprus Creative Club.

5–9 December 2011 > Experimental Book Cover Design, Cyprus University of Technology. Workshop, Paris Koutsikos.

28/11–02 December 2011 > The importance of Semiotics in Visual Communication,Northampton University. Lectureand Workshop, Zantides, E.

24 November 2011 > Translate a Different Advertising Slogan. Semiotic Remarks to Multilanguage Campaign of Louis Vuitton, Cyprus University of Technology. Lecture, Dr. Evangelos Kourdis.

19 March 2011 > Image Manipulation for Visual Communication, Cyprus University of Technology. Workshop, Sofoklis Karpasitis.

23 February 2011 > The Metaphor Formula in Visual Communication,Cyprus University of Technology. Lectureand Workshop, Prof. Jon Ashmann.

10–11 December 2010 > Poster Design in Greece / Poster Design,Cyprus University of Technology. Lectureand Workshop, Demetris Karaiskos.

3 November 2010 > Art’s Contribution to the Promotion of National Ideology. Semiotic Systems in Synergy in Greek Lithographies of the Balkan Wars 1912–1913, Cyprus University of Technology. Lecture, Dr. Evangelos Kourdis.

27–30 May 2010 > *ED Festival-European Design Festival, City of Rotterdam. Honorary invite-Cyprus representative, Zantides, E.

——————————–

Newsand Events before 2009 to be updated.

 

make up wisuda make up jogja make up prewedding jogja rias jogja prewedding jogja prewedding yogyakarta berita indonesia yogyakarta wooden craft daily review dinamo jogja genset jogja